Születésnap

2023.11.09. 11:35

A világ kávéfolt csupán Nemere csészealján

Tegnap ünnepelte 79. születésnapját Nemere István. A 779 kötetes, Bashalmon élő írót nagyon sokan felköszöntötték közösségi oldalán is, írótársai, barátai és olvasói számtalan kedves üzenetben kívántak neki még sok-sok boldogságban, egészségben eltöltött, aktív évet.

Csáki Alexandra

Fotó: Pusztai Sándor

Képes Gábor, a Neumann János Számítógéptudományi Társaság tagja a korábban a tiszteletére írt, Bolygók című versével köszöntötte a születésnapost, melynek Földről szóló strófája így szól:

„Van-e élet a Földön kívül?
Ezt kérdezgetik – hagyján,
a világ kávéfolt csupán
Nemere csészealján.”

„Az író, aki generációknak jelenti a kalandot, a távoli ismeretlen univerzumot felfedező embert, és még annyi mindent. Az író, akinél több könyvet senki nem adott ki a világon, és az író, akit soha nem ismert el a hazai írótársadalom. Mégis mindenkinek van legalább egy nemeréje otthon. Isten tartson!” – írta Molnár J. Péter televíziós riporter.

Nemere István néhány évvel ezelőtt a Kelet-Magyarországnak adott interjújában úgy fogalmazott: „Soha nem értettem azokat az embereket, akik nem tudják, mivel üssék el az idejüket, én minden elvesztegetett percet sajnálok.” Kívánjuk, hogy alkotókedve még nagyon sokáig töretlen maradjon, és sikerüljön újabb és újabb regényekkel beírnia magát a rekordok könyvébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában