Jánkmajtis

2023.11.07. 08:46

Arany a világbajnokságról

Nagy sikert ért el produkciójával Horvátországban a jánkmajtisi tánccsoport.

Fecske László

Kocsisné Nyiri Anett és sikeres csapata a világbajnokságon

Forrás: Kocsis Béla

Hihetetlen élmény az, amikor egy a nagyvárosoktól távol eső település kisebb közössége világraszóló sikerekben részesülhet. 
A Jánkmajtison működő Together tánciskola – amelynek Kocsisné Nyiri Anett a vezetője –, közel hét éve csatlakozott a miskolci Premier Alapfokú Művészeti Iskolához, s az utóbbi években sorra szerez elismerést nem csak a megyében, de az országban, sőt az országhatárokon túl is világszínvonalú produkciójával. 
A fehérgyarmati születésű Anett magyar szakos tanító, s tizenöt éve tanít táncot Jánkmajtison, ahol számos tehetséges tanítvány került már ki a kezei alól eddig is. Anett gyermekkora óta táncol, több település rendezvényén fellépett már, s egy idő után úgy gondolta, hogy megalakítja a saját csapatát. Ez egyébként életének egyik fontos célja is volt. 

Megélik a versenyeket 

A művészeti iskola akkor figyelt fel a helyi tánccsoportra, amikor egy gála keretében a jánkmajtisi fiatalokat is felkérték egy fellépésre, s azt követően – látva a tehetségében kimagasló csoportot – javasolták a csatlakozást a miskolci központhoz. 
Azóta a központ támogatásával indulnak különféle versenyeken, de a tánccsoportot a jánkmajtisi képviselő-testület is segíti. A művészeti iskola közreműködésével már számos versenyen részt vettek, s a fiatalok a szívüket-lelküket beleadva szerepeltek mindig a megmérettetéseken. 
A Together tánccsoportra jellemző a családias hangulat, az összetartás és a közösségben gondolkodás. A gyermekek a versenyeken nem küzdenek, hanem teljes lényükkel átadják magukat a táncnak. A vezetőjük vallomása szerint ők megélik s nem pedig „túlélik” a versenyeket. 
Az ifjú táncosok felléptek már többek között Pakson, Debrecenben, Nyíregyházán, Budapesten és Miskolcon is. Az egyik nagy sikerük a Balatonfüreden megrendezett Európa-bajnokság volt, ahol az első helyen végeztek. 

Már a tanítványok is tanítanak 

A művészeti iskola javaslatára indultak el a világbajnokságon is, amelynek első állomását Siófokon rendezték meg, onnan arany minősítéssel jutottak tovább a döntőbe, ahol elérték eddigi legnagyobb sikerüket, ugyanis a horvátországi Novaljában megtartott viadalon szintén arany minősítést szereztek. 
Kocsisné Nyiri Anett – akinek az egykori tanítványai közül ma már többen is tanítanak – bizakodva tekint a jövőbe. Szeretettel várja a diákjai közé az új jelentkezőket is, akik esélyt kapnak a kibontakozásra, tehetségük megcsillogtatására. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában