Nyíregyháza

2023.11.17. 17:30

Assisi díj a kiemelkedő munkát végzőknek

A rendezvény szervezői fontosnak tartják a szociális szférában dolgozók elismerését.

Szon.hu

Örömkönnyekkel telt meg a már harmadik alkalommal megrendezett Assisi Szent Ferenc Díjkiosztó ünnepség az Élet Forrása Egyesület központjában  péntek délután Nyíregyházán.

A rendezvényen a vármegyei szociális ágazat húsz legeredményesebb munkatársát tüntették ki. Az idei ünnepélyt az Élet Forrása Egyesület mellett a Porcsalmai Szociális Szolgáltató Központ is támogatta.

– A szakmai ágazat képzései jelentős változáson mentek át, nagy kihívás az utánpótlás biztosítása, a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete (SZIME)azonban nehezen tudott ezekre a változásokra válaszolni. Az Élet Forrása Egyesület gyorsan reagált azzal, hogy a szociális területen dolgozók érdekvédelmét felkarolta – nyilatkozta lapunknak Németh Ildikó, a Porcsalmai Református Egyházközség fenntartásában működő Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetője, majd hozzátette: az egyesület és a Porcsalmai Szociális Központ közös érdekének köszönhetően sikerült ezt hatékonyan végezni. Kiemelte: jó úton haladnak a szociális alkalmazottak elismerése és elfogadottsága felé.

– Ennek a munkának az elvégzéséhez alázat és erő kell,  és erre a szakmában dolgozóknak büszkéknek kell lenniük – mondta el könnyes szemekkel Nagyné Koncz Marianna, a Fehérgyarmati Városi Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetője. Dr. Papp Katalin, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Főiskola docense szintén nemes ügynek nevezte az Élet Forrása Egyesület munkásságát.

 

A szakmában nem dolgoznak elegen, de akik ezzel foglalkoznak, hivatásuknak tekintik. Kiss Hedvig, az Élet Forrása Egyesület elnöke és az Assisi díj alapítója arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy rendezvényen most közel ötvenen vettek részt, de reméli, hogy jövőre ennél is többen lesznek majd, és együtt élhetik át azokat az értékes pillanatokat, amiket ennek a szakmának köszönhetnek.

 CSJ

 

Az elismerések átvette: Gliba Lászlóné, Karasiné Karasi Ildikó, Szarvas Antalné, Bakai Árpád Mihályné, Szemán Mária, Csordás Lajosné, Tornai Tamásné, Kulcsár Lászlóné, Jászai Sándorné, Fazekas Zoia, Szakolczainé Szabó Erika, Rádulyné Huri Mónika, Győrfiné Sebestyén Ildikó, Brudnyák Judit, Jakab Beáta, Csiki Lórántné,  Nemes Krisztina, Szántó Gyuláné, Nagyné Agócs Melinda és Hájer Tiborné.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában