Lengyel-magyar

2023.11.26. 11:15

Erősítik a két nemzet barátságát

Lengyelország az idén ünnepelte függetlenségének 105 éves évfordulóját. Országszerte ünnepi műsorokkal emlékeztek e fontos eseményre.

Szon.hu

Forrás: Ugyan Mária archívuma

Ebből az alkalomból idén november 11-12-én meghívást kapott a nyíregyházi STO-LAT Lengyel-Magyar Baráti Társaság Kórusa Rzeszów testvérvárosába, ünnepi templomi szereplésre. 

A rendezvényen a kórusművek mellett, hazafias dalok is felcsendültek. Utazásunk egy nem mindennapos eseménnyel esett egybe. Az énekkar lelkének számító Bárkányi házaspár, Wiesa és Tamás 50. házassági évfordulója is a napokban volt. Az énekkar meglepetéspartival kívánt további boldog éveket nekik. Másnap a Rzeszówi polgármesteri hivatal és a helyi zeneiskola vezetői is szép, megható ünnepségen, a Városházán köszöntötte az „Ifjúpárt”. Egy életre szóló élményben volt részük. Ezek a találkozások erősítik a két nemzet barátságát, összetartozását, mert: „lengyel – magyar két jó barát!”  

Ugyan Mária

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában