Nyíregyháza

2023.11.16. 14:59

Fejlettebb felszereléseket adományoztak a Bánkinak

A nyíregyházi iskola diákjai számára nagy előrelépést jelent a szerelő szakmában tanulóknak a magasabb színvonalú eszközök használata.

Szon.hu

Szerszámosszekrény átadás

Fotó: Sipeki Péter

Izgatottan fogadták a Nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium diákjai azt a felszerelést csütörtök délelőtt, amit a Würth Szereléstechnikai Kft. közreműködésével adományozott a Bánkis Diákokért Alapítvány részére két szülő két és fél millió forint értékben.

Baranyi Ferenc igazgatóhelyettes szerkesztőségünknek elárulta: az alternatív technológiájú autószereléshez szükséges szerszámos kocsi, valamint a biztonsági és védőfelszerelések, műhelykiegészítők célja, hogy hozzásegítse az intézményt a korszerű oktatáshoz.

- Már három éve segítjük különféle eseményekkel, adományokkal az iskolát – mondta Lekka Ákos, az egyik adományozó, majd még azt is hozzátette, hogy ebben az évben már tartottak egy nagysikerű rendezvényt, amelyen Zacher Gábor főorvos nyolcszáz gyermek figyelmét kötötte le. A mostani támogatást Kiss Roland történelem szakos tanárral szervezték, mivel fontosnak tartották a nemrég megkezdett szakmai oktatások bővítését.

- Ezzel a gesztussal szerettük volna a többi szülőt is motiválni arra, hogy ők is hozzájáruljanak az iskola fejlesztéséhez, mert elsődleges szempont, hogy gyermekeink jövőjét ápoljuk – egészítette ki Kiss Roland.

Bakó András, az alapítvány kuratóriumi elnöke 1990 óta oktat az iskolában. Mint elmesélte, akkoriban nagyon modern autószerelőműhellyel rendelkeztek. Több autótulajdonos az iskolai műhelyt kereste fel, ha gond volt a gépjárművével.  Elmondta azt is, hogy az utóbbi években egy kicsit háttérbe szorultak a fejlesztések, de ezekkel a modern és korszerű eszközökkel újra felkerülhetnek a ranglista élére.

- Úgy gondolom, nem sok műhelynek van olyan felszerelése, ami az elektromos autók javítására is alkalmas. Nagy tudás kell ahhoz, hogy ezekhez a magasfeszültségű egységekhez egyáltalán bárki hozzáérhessen. A mi diákjainknak az ehhez szükséges szakma kitanulása nagyon hasznos lehet, viszont kellettek a megfelelő felszerelések. Ilyen nagy összegű adományt még nem kaptunk a szülőktől, elsősorban cégektől kaptunk jelentősebb  adományt, támogatást. Minden befolyó összeget a diákok oktatási színvonalának növelésére fordítunk –  mondta Bakó András, aki tájékoztatta lapunkat a Bánki Autó Teamről is: a csoport az országban egyedüliként nemzetközi futamok szerel és egyben versenyez is.

–  Itt a diákok is autóba ülnek, de főleg javítanak, az új eszközök pedig hozzásegítik majd őket ahhoz, hogy nagyobb kedvvel jöjjenek a versenyekre, valamint motiváció lehet az is, hogy nemcsak a hétköznapi, rutin munkát végezhetik így el, hanem más, izgalmas feladatokat is megoldhatnak – tette hozzá az iskolai alapítvány elnöke. .

- Számunkra mindig nagy öröm, amikor olyan minőségű termékeket hozhatunk a diákoknak, amikkel megalapozhatjuk a jövőjüket – egészítette ki az elhangzottakat Szomolányi Márk, a Würth marketing vezetője, aki még elmondta: a cége számára az is lényeges, hogy olyan szerszámokkal ismertesse meg a diákokat, amelyekkel a jövőben a munkájuk során is találkozhatnak. Vállalatuk jelenleg Németország legnagyobb szereléstechnikai cége, és közel 84 országban van jelen. A szakembereket különböző eszközökkel, szerszámokkal látják el, amiket nagy odafigyeléssel gyártanak. 

CSJ

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában