Ibrány

2023.11.03. 16:46

Harminc éve kapott városi címet Ibrány

Tarnavölgyi Gergely

Fotó: Sipeki Péter

Harminc éve kapott városi rangot Ibrány, a település önkormányzata a jeles jubileum apropóján ünnepséget szervezett az Ibrányi László Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.
Az ünnepi nagygyűlés előtt felavatták a Berencsi Béláról, a város korábbi polgármesteréről elnevezett teret, majd dr. Istvánovits Eszter közreműködésével megnyitották az Esbó-halmi kincsek elnevezésű kiállítást.

A pénteki ünnepségen jelen volt dr. Vinnai Győző, a térség országgyűlési képviselője és Román István főispán, a vármegyei kormányhivatal vezetője is.
A nagygyűlés vendégeit Trencsényi Imre polgármester köszöntötte először. Beszédében kiemelte, Ibrány élt a lehetősséggel és rászolgált a kitüntető városi címre.

– Az elmúlt harminc esztendőben, a városi rangot sikerült tartalommal megtölteni, köszönhetően az itt élők kitartó, szorgalmas munkájának – emelte ki a városvezető.

 

A pénteki ünnepségről a későbbiekben részletesen beszámolunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában