Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.11.04. 08:02

Huszonöt képviselőt választunk a vármegyei közgyűlésbe

Szon.hu

Huszonöt képviselőt választhat vármegyénk lakossága a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlésbe a 2024. június 9-én megrendezendő önkormányzati választás alkalmával – tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Papp Csaba, a Területi Választási Iroda vezetője. A polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartását kezelő központi szerv október 15-ig megküldte a települések, vármegyék lakosságszámának szeptember elsejei adatait a Nemzeti Választási Irodának, s onnan továbbküldték a Területi Választási Irodának.

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvény rögzíti, hogy a vármegye lakosságszáma alapján kell meghatározni a vármegyei közgyűlés tagjainak a számát. Vármegyénk lakossága 2023. szeptember elsején 553 688 fő volt, s a számításokat elvégezve kapták meg a szakemberek azt a számot, hogy vármegyénk huszonöt képviselőt választhat. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában