Záhony

2023.11.11. 07:21

Számos lehetőséget kínál a honvédség

Záhonyba érkezett a vármegyei fiatalokat megszólító honvédelmi előadássorozat.

Miklós István

Saját életútját is bemutatta Bartha Ádám hadnagy

Forrás: honvédség

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ és a Huszár Alapítvány vármegyei fiatalokat megszólító előadássorozata Záhonyba érkezett a közelmúltban. 
A rendezvénynek otthont adó művelődési házban interaktív előadások várták a pályaválasztás előtt álló diákokat. Puki István, a vitéz Mikecz Kálmán Honvéd Kollégium nevelőtanára bemutatta a kollégium nyújtotta lehetőségeket és a kadétok mindennapjait. A nevelőtanár a nyelvtanulás fontosságára is felhívta az ifjúság figyelmét. Az angol nyelv minél magasabb szintű elsajátításához a kollégium is szakmai segítséget nyújt – tájékoztatta lapunkat a területvédelmi ezred. 

Tartalékosból tiszt 

Arra is kitértek, a záhonyi fiatalok Bartha Ádám hadnagytól, az 5. Területvédelmi Zászlóalj kiképzőtisztjétől kaphattak információkat a honvédségről, beleértve az egyenruhás élettel járó kötelezettségeket is. Szót ejtett a viselkedési normákról és arról is, hogyan vezetett az útja a tartalékos rendszertől a szerződéses állomány tiszti fokozatáig. 
Az előadások mellett az érdeklődők megtekinthették A magyar katona ezer éve című hadtörténeti kiállítást is – tudatta a 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában