Tiszalök

2023.11.15. 18:46

Születésnapot ünnepel a középiskola

Hetven évvel ezelőtt, 1953. szeptember 1-jén nyitotta meg kapuját az akkori Tiszalöki járás egyetlen gimnáziuma Tiszalökön Szakács Ferenc igazgató vezetésével.

Szon.hu

Fotó: Gazdag Mihaly

 Az oktatási intézmény – ami napjainkban a Nyíregyházi SZC Teleki Blanka Szakképző Iskola és Kollégium nevet viseli – a jubileum alkalmából koszorúzással és kiállítással várta az érdeklődőket.


Az elkövetkező napokban még számos programmal ünneplik a jubileumot. Gálaműsorral folytatódik a sorozat 2023. november 16-án 17 órakor a helyi művelődési házban, fellépnek az oktatási intézmény jelenlegi és egykori diákjai is. Osztálytalálkozókat rendeznek november 17-én és 18-án. Ez utóbbi napon 11 órakor emléktáblát avatnak és időkapszulát is elhelyeznek. A jubileumi emlékezések koronáját a Blanka bál jelenti, ami november 18-án 19 órakor kezdődik a tiszalöki művelődési házban. A Blanka bál is egy régi hagyományt elevenít fel, korábban minden évben Blanka napjához, október 25-höz közeli időpontban rendeztek bált, amelyen részt vettek a pedagógusok és a diákok mellett a szülők is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában