Tarpa

2023.11.05. 14:35

Tarpán emlékeznek a mártírra

Mint portálunkon már beszámoltunk róla, szombaton vármegyénkbe érkezett a Szlovák Fasisztaellenes Harcosok Szövetsége és a szövetség Tőketerebesi Területi Bizottságának küldöttsége a Kelet Népe Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesület és a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége Bajcsy-Zsilinszky Emlékbizottsága vármegyei szervezete meghívására.

Szon.hu

Szombaton Tiszadobbal ismerkedtek a küldöttség tagjai, november 5-én pedig Nyírbátort és Tarpát keresik fel. Mint ismert, az 1944. december 24-én Sopronkőhidán kivégzett Bajcsy-Zsilinszky Endre több éven keresztül a tarpai kerület országgyűlési képviselője volt, s örök nyugodalmat is a Bereg vármegyei település temetőjében talált.
Nyírbátorban Máté Antal polgármester mutatja be a vendégeknek a települést, Tarpán pedig Szécsi Szabolcs polgármester fogadja a vendégeket. A delegáció tagjai a tarpai temetőben megkoszorúzzák majd Bajcsy-Zsilinszky Endre sírját, és virágokat helyeznek el a szobránál is. 

KM    

Kép: Bajcsy-Zsilinszky Endre szobra Tarpán | Fotó: kozterkep.hu 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában