Vásárosnamény

2023.12.05. 15:16

Ahol a víz az úr – a Tisza nem játék!

Miklós István

A múlt heti hirtelen lehulló, nagy mennyiségű hó és az esőzések megtették a hatásukat, jelentősen megemelkedett a folyóink vízszintje. A Tisza elöntötte a gergelyiugornyai üdülőövezetet, és az áradás miatt több intézkedésre is szükség volt. Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere lapunknak elmondta, a 41. számú főútvonal mentén a belvárost a gergelyiugornyai városrésszel összekötő kerékpárutat lezárták az áradás miatt.

– A Tisza-parti üdülőterületet elöntötte a víz, és egészen a töltés lábáig jutott. Bár a helyzet nem volt súlyos, mindig komolyan kell venni. Az áramszolgáltató is felkészült az érkező árhullámra, ezért még a víz megérkezése előtt áramtalanította a területet. Az áramszolgáltató mellett a nyaralótulajdonosokkal és a FETIVIZIG-gel is együttműködünk. Úgy tudjuk, hamarosan megkezdődik az apadás, és majd akkor tudunk az esetleges anyagi károkról beszámolni, ha bejutunk a területre – adott helyzetjelentést a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában