Nyíregyháza

2023.12.21. 12:15

Hangfal került a karácsonyfa alá

Az idén a Szivárvány Idősek Otthonába vitt karácsonyi ajándékot a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület.

Kanalas Ottilia

Fotó: Pusztai Sándor

Ünnepi díszbe öltöztették a közösségi termet a Sóstói Szivárvány Idősek Otthonában. Az ünnepi istentiszteletre vendégek is érkeztek, persze nem üres kézzel, a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület ajándékkal lepte meg a református szeretetotthon lakóit.

 – Egyesületünk 10 évvel ezelőtt alakult, az akkori 10 fős létszámunk az idén 60-ra gyarapodott. Igyekszünk minden évben valamilyen jó ügy mellé állni, az idén karácsony közeledtével úgy gondoltuk, hogy az idősek otthonát támogatjuk. Az intézményvezetőtől megtudtuk, egy hangfal jól jönne a rendezvényeik hangosítását segítené, rengeteg alkalmuk, ünnepségük van, ahol hasznát veszik a modern technikai eszköznek, amit ma jó szívvel adtunk át – mondta Lakatos Tibor az egyesület elnöke a szerdai ünnepségen. Hozzátette,  fontosnak tartják, hogy ott legyenek a város életében, s ahol tudnak segítsenek, a szervezet filozófiájában hangsúlyos a társadalmi szerepvállalás. Majd boldog karácsonyt kívánt Lakatos Tibor, s cége a Vela Pékség nevében mézeskalács-finomságokkal is meglepte az otthon lakóit.

Vári Zoltán intézményvezető megköszönte a nagylelkű felajánlást. Mint mondta, a több mint 300 fős otthonban valóban sok rendezvényt, összejövetelt tartanak, ezekhez fontos „kellék” lesz a hangfal.

– Amikor ide jövők, egy nagyon összetartó és szeretetteljes közösségbe érkezem – üdvözölte az otthon lakóit Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere, és megköszönte az adományozó vállalkozók nagylelkűségét, kiemelte: a helyi vállalkozókat összefogó egyesület odafigyel a közösségekre, s ezt nagyra értékeli a város is. Megköszönte az intézményt fenntartó református egyház gondosságát, az idősotthon dolgozóinak munkáját, hiszen a sóstói intézmény az egyik legnagyobb létszámú időseket ellátó otthon a városban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában