Nyíregyháza

2023.12.11. 10:18

Kiválósági ösztöndíjasok a Nyíregyházi Egyetemen

Tarnavölgyi Gergely

Forrás: Fotó: Egyetem

A 2023/2024-es tanévben nyolcadik alkalommal hirdette meg a Magyar Nemzeti Bank a Kiválósági ösztöndíjprogramját, amelynek keretében idén közel 600 kiválósági ösztöndíjas hallgató vehette át oklevelét december 7-én. Az eseményen a hallgatók mellett a jegybank vezetői, az ösztöndíjprogramban részt vevő egyetemek rektorai és intézményi kapcsolattartói vettek részt – tájékoztatott Béres Tamás, a Nyíregyházi Egyetem kommunikációs és marketing irodájának vezetője.

A Nyíregyházi Egyetem Gazdálkodástudományi Intézetének hallgatói közül Bartha Inez, Kigyósi Petra, Mencsik Virág és Tordai Petra gazdálkodási és menedzsment szakos harmadik évfolyamos hallgatók MNB Kiválósági Ösztöndíjban részesültek. Az ünnepségen a hallgatókkal együtt részt vett dr. Szabó György rektor, Barabásné dr. Kárpáti Dóra intézetigazgató, és Oroszné Ilcsik Bernadett MNB-kapcsolattartó.

A Kiválósági Ösztöndíj pályázatokat minden évben az egyetemek írják ki, odaítélésükről bíráló bizottság dönt. A beérkezett pályázatok értékelésekor a felsőoktatási intézmény 50 százalékban a tanulmányi teljesítményt, 40 százalékban a tudományos tevékenységet (publikáció, tudományos diákköri dolgozat, nemzetközi és hazai versenyeken való részvétel és szakkollégiumi tevékenység), 10 százalékos arányban a közéleti, közösségi tevékenységet veszi figyelembe. Az ösztöndíj 10 hónapra szól, a havi támogatási összeg hallgatónként 50 ezer forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában