Nyíregyháza

2023.12.01. 14:28

Mindannyian átérezhetjük: adni öröm

A nyíregyházi forgatagban a Csodavár képviselőivel is találkozhatunk, s támogathatjuk a munkájukat. 

Száraz Anita

Fotó: Dodó Ferenc

Advent a várakozás időszaka, amikor felkészítjük a lelkünket az év végi elcsendesedésre, és amikor azon gondolkodunk, hogyan szerezhetünk örömet a szeretteinknek. Ilyenkor mindannyian megtapasztaljuk, hogy adni öröm – a Rejtett Kincsek Down Egyesület abban bízik, hogy a nyíregyházi forgatagban nézelődők rájuk is gondolnak majd, miközben sétálnak, vásárolnak. Az idén először ugyanis színes robogójukkal az egyesület, illetve a Csodavár munkatársai is kint lesznek a Kossuth téren, ahol egy adománygyűjtő dobozt is elhelyeznek, december 17-én pedig tombolasorsolást tartanak.

Értékes ajándékok

– Sokat gondolkodtunk azon, milyen figyelemfelhívó akciót szervezzünk az év végi időszakban, de adta magát az ötlet és annak időtartama – fogalmazott Kisari Károly, a   Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke és hozzátette: december 3-a a fogyatékkal élők világnapja, ami ebben az évben egybeesik advent első vasárnapjával. Ezen a napon gyújtjuk meg az első gyertyát az adventi koszorún, s ekkor indítjuk el az adományozás lángját: két héten át naponta 16–18 óra között várjuk a Kossuth téren a fejlesztéseink, programjaink iránt érdeklődőket, és mindazokat, akik adományozással vagy tombolavásárlással szeretnék támogatni a munkánkat. A kampányunk december 17-én ér véget: ezen a napon gyújtjuk meg az öröm gyertyáját, 14–17 óra között pedig tombolasorsolást tartunk. A megvásárolt tombolákból származó bevételt a Csodavár Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóház működésének támogatására, az ott fejlődő gyermekek magas szintű ellátásának biztosítására fordítjuk. A tombola fődíja egy LED tv., de a Sóstói Állatparkba, illetve az Aquarius élményfürdőbe szóló belépőket, értékes ajándék- és könyvcsomagokat is kisorsolunk – mesélte a részletekről Kisari Károly és arra biztatott mindenkit, hogy álljon az akciójuk mellé.

Fontos munkát végeznek

A nyíregyházi önkormányzat ezt már megtette: mint ahogy dr. Ulrich Attila alpolgármester elmondta: azok a családok, amelyek fogyatékkal élő gyermekeket nevelnek, egy egész életre szóló feladatot kapnak, számukra pedig óriási segítséget jelentenek azok a fejlesztések, amiket a Csodavár nyújtani tud nekik. 

– Az önkormányzat minden segítséget megad az egyesületnek ahhoz, hogy sikeres legyen, így természetes volt, hogy ebben az akcióban is támogatjuk őket – tette hozzá az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában