Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.12.28. 12:32

Óriási segítség az elkóborolt kutyák gazdáinak

A Mol országszerte már 204, kutyachip-leolvasóval felszerelt kútján segít megtalálni az elveszett kutyák gazdáit – közölte az olajtársaság csütörtökön az MTI-vel.

Szon.hu

Forrás: origo

A Mol közleményéből kiderült, minden évben több ezer kutya válik átmenetileg vagy tartósan gazdátlanná, mivel a petárdák és a tűzijátékok miatt lemenekülnek otthonról. Az ünnepnapokon is nyitva tartó Mol töltőállomások ingyenes chipleolvasással teszik könnyebbé az elkóborolt ebek hazatalálását.

A kóborló állat nagy valószínűséggel azonosítható a töltőállomáson leolvasott chip, illetve a Magyar Állatorvosi Kamara adatbázisa segítségével.

A módszer hatékonyságát jelzi, hogy a tavaly mintegy 2200, 2023-ban pedig nagyjából 1500 bajba került kutya hazatalálásában nyújtottak segítséget a töltőállomások dolgozói. Vármegyénkben Nyíregyháza mellett Kisvárdán, Mátészalkán, Vásárosnaményban és Záhonyban is található chipleolvasóval felszerelt töltőállomás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában