Nyírpazony, Nyíregyháza

2023.12.02. 09:37

Téli szünetet kaptak immár a horgásztavak

Ezekben a napokban olykor már mínusz hőmérsékleteket is mutatott a hőmérő, a legtöbb horgász ilyenkor már elteszi tavaszra a felszerelését.

M. Magyar László

Márciusban várja a horgászokat a Pazonyi Horgásztanya

Forrás: Archív fotó: KM

Útjavítás, füvesítés 

A horgásztavak is bezárják a kapujukat a téli hónapokra. 
– Az elmúlt hétvégén, vagyis november 25-én és 26-án lehetett nálunk utoljára horgászni, s bezártuk a tavat tavaszig, s márciusban az időjárás függvényében nyitunk majd ki – mondta el szerkesztőségünk érdeklődésére ifj. Petrilla Csaba, a Pazonyi Horgásztanya gazdája. 
– A téli szünet idején a faházakhoz vezető utat szeretnénk megerősíteni, valamint a tervek között szerepel a terület füvesítése is. Azt nem tudhatjuk előre, mennyire lesz kemény tél az idén, ha több napig vastag jég borítja a horgásztavat, olyankor vágunk egy léket, s abban működtetjük a levegőztetőberendezést – tette még hozzá ifj. Petrilla Attila. 

Rövidebb lett a szezon 

Az Erdélyi Major horgásztava november elején bezárt, már akkor megkezdődött a téli szünet. – Különböző karbantartási munkálatok miatt lett rövidebb a szezon a horgászok számára. Muszáj ugyanis partot erősítenünk, füvesítenünk, s a területen lévő fákat is gondozni kell. Természetesen az időjárás függvényében márciusban újra kinyitja kapuját a horgásztó – tájékoztatta szerkesztőségünket Erdélyiné Széplaki Zita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában