Nyíregyháza

2023.12.06. 13:46

Újabb elismerés a környezettudatosságért Nyíregyházának

Szon.hu

Fotó: dr. Kovács Ferenc közösségi oldala

A Holnap Városáért Díj 2023 egyik díjazottja lett Nyíregyháza – számolt be róla a közösségi oldalán dr. Kovács Ferenc polgármester. – A nemzeti fenntartható városdíj célja – mely a City Hungary által alapított elismerés – olyan hazai és nemzetközi modellek, tapasztalatok bemutatása, melyek már eredményt hoztak, hisz közös érdek a magasabb életminőség elérése. Örömmel jelentjük be, hogy 2023-ban a Mozgásban a város kategória egyik díjazottja önkormányzatunk lett!

Fotó:  dr. Kovács Ferenc közösségi oldala

Az elismerést olyan programokért adományozzák, melyek az embereket és közösségeket arra ösztönzik, hogy a fenntartható utazási/szállítási formát használják a káros környezeti hatás csökkentése érdekében, nem véletlen, hogy nálunk a környezettudatos, kerékpárbarát programot emelték ki. Nyíregyháza ebben is élen jár, hiszen a megbecsülést összességében olyan projektek miatt érdemeltük ki, mint például a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a zöld város, vagy éppen a barnamezős területek rehabilitációja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában