Nyíregyháza

2023.12.07. 07:07

Véradókat várnak a vasútállomásra

MÁV-VOLÁN-csoport Országos Véradó Nap: 14 helyszínen adhatnak vért az önkéntesek.

Szon.hu

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

 A MÁV-VOLÁN-csoport a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesülettel (VOKE), a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve 17. alkalommal szervezi meg a MÁV-VOLÁN-csoport Országos Véradó Nap programot. A működő egészségügyi ellátáshoz szükség van a vérkészletek folyamatos feltöltésére is, amelyhez december 8-án (pénteken) országosan 14 helyszínen járulhatnak hozzá az önkéntesek.
Országosan 14 helyszínen (Békéscsaba, Budapest, Debrecen, Dombóvár, Hatvan, Kaposvár, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely) várják a véradás egészségügyi feltételeinek megfelelő munkatársakat a vállalatcsoport részéről, valamint természetesen utasokat és civil lakosokat, akik hozzájárulhatnak az ünnepek alatti kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátáshoz. Az esemény szervezői a szeretet ünnepének közeledtével az önzetlen segítségnyújtás fontosságára, az utasok és a közösségi közlekedésért dolgozók összefogásának jelentőségére szeretnék felhívni a figyelmet. Elég egy óra, hogy életet mentsünk!
Aki szeretne vért adni, a helyszínre vigye magával személyi igazolványát, TAJ-kártyáját és lakcímigazolványát. Az Országos Vérellátó Szolgálat mindent megtesz annak érdekében, hogy a véradóeseményeken biztonságos környezetet biztosítson mind a véradók, mind munkatársai számára, de a szervezők szeretnék külön felhívni a figyelmet arra, hogy csak az menjen vért adni, aki teljesen egészségesnek érzi magát!
Nyíregyházán a vasútállomáson 9.30-12 óráig várják a donorokat.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában