Levelek

2024.01.08. 10:48

Elkészült a járda Leveleken, az Ady Endre utcán

Megépült egy térköves padka- és járdaszakasz az Ady Endre utcán, Leveleken, ami a Magyar Falu Program keretein belül kapott közel 10 millió forintos támogatásból valósulhatott meg. Az új térkövezés mellett egy aknarendszert is kialakítottak, ami az út csapadékvizét vezeti el.

Csatári Jázmin Abigél

- A padka építését és az aszfaltburkolat javítását az önkormányzat saját forrásából végezte. A járda mellett lakó 31 ingatlantulajdonos intézte saját kapubejáratát, amihez az önkormányzat is hozzájárult azzal, hogy átvállalt ingatlanonként 12 négyzetméternyi térkő lerakásának munkadíját – olvasható Levelek weboldalán. A térkövezés közel 2500 négyzetméteren történt, az út másik oldalán pedig még folynak a munkálatok, továbbá az építkezés alatt a település 950. évfordulójára 2017-ben kihelyezett emléktábláját is eltávolították.  

- A település többi útja mellett is szeretnénk szorgalmazni a térköves padka és járda építését és ezeken a helyeken szintén támogatni fogjuk a kapubejáratok kialakítását is – írta a település honlapján dr. Turóczyné Dr. Székely Anita polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában