Nyíregyháza

2024.01.27. 16:23

Élményt ajándékoznak

Negyedik alkalommal állnak rajthoz az ápolók és gondozók a Sóstói-erdőben.

Csáki Alexandra

Több táv közül is választhatnak a futók, de sétálni is lehet

Fotó: Archív fotó: Dodó Ferenc

Kossuth Zsuzsanna főápolónő, Kossuth Lajos legfiatalabb húga szervezte meg 1849-ben az első katonakórházakat, ő tette le a modern betegápolás és -gondozás alapjait hazánkban. Születésének évfordulójához közeledve immár negyedik alkalommal rendezi meg az Élet Forrása Egyesület – együttműködve a Tegyünk Közösen Magyarországért Egyesülettel – az Ápolók és gondozók futását február 17-én. 
– Egyesületünk egyik missziója felhívni a figyelmet a rendszeres testmozgásra, amivel formában tarthatjuk az egészségünket és külsőnket egyaránt. A sport népszerűsítése mellett élményt ajándékozva szeretnénk köszönetet mondani az ápolóknak és gondozóknak fáradhatatlan munkájukért – mondta el lapunknak Kiss Hedvig, az Élet Forrása Egyesület elnöke.

Felajánlják a nevezési díjat 

A futóverseny nevezési díjából befolyó összeget a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség Sóstói Szivárvány Idősek Otthonában dolgozók rekreációjára ajánlják fel a szervezők. A választott intézmény dolgozói demenciában élőket gondoznak, ápolnak. 

A rendezvény 9.30-kor kezdődik el, az indulók ekkortól vehetik át a sorszámaikat. A közös bemelegítésről sem feledkeztek meg: 9.50-től latin ritmusokkal és közös zumbával várják mindazokat, akik rajthoz állnak. Természetesen a partvonalról szurkolók is csatlakozhatnak a táncos testmozgáshoz. 

Az erdei tornapályáról indítják el a csapatokat: a nyolc kilométeres, haladó távot 10 órakor, a négy kilométeres kezdőt tíz perccel később. Lehetőséget kapnak azok is, akik nem szeretnének futni vagy egészségügyi állapotuk nem engedi meg – ők egy 4 kilométeres sétára indulhatnak 10.15-kor. 

– Fontos, hogy nemcsak az ápolókat és gondozókat várjuk a futásra, hanem mindenkit, aki szeretne tenni egy kicsit az egészségéért, támogatását fejezné ki az egészségügyben és a szociális szférában dolgozók iránt, vagy csak nem szeretne kimaradni egy szuper hétvégi programból – jegyezte meg a főszervező, Kiss Hedvig.

Tanácsadás, mérések 

Az eseménynek otthont adó erdei tornapályán mozgással, táplálkozással kapcsolatos tanácsokat kaphatnak az érdeklődők, de nem marad el a már hagyományos egészségügyi állapotfelmérés, a vérnyomás-, vércukorszintmérés, és testtömegindex-számítás sem.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában