Tiszakóród

2024.01.14. 07:00

Halványháti vadászat még szilveszter előtt

A megáradt folyónak köszönhetően bőven jutott ivóvízhez a vad.

M. Magyar László
Csoportkép 2023 utolsó vadászatán a terítéknél 
Forrás: vadásztársaság

A Tiszakóródi Halványhát Vadásztársaság évek óta december 30-án fejezi be a mezeinyúl-vadászatot, ami nem zárja ki, hogy fácánra és egyéb lőhető vadra ne ejtsenek lövést. 

Finom falatok – talán hagyománya lesz a főzésnek is…

Víz a csatornákban 

Így volt ez az elmúlt év végén is: Horváth Árpád vadászmester irányításával három napon át vadásztak a társaság vadászterületének más-más helyszínein. 
A résztvevők tényként állapították meg azt az örvendetes hírt, hogy a Tisza vizének köszönhetően megváltozott az elejthető apróvad mennyisége, hiszen a megáradt folyó megtöltötte a csatornákat, a korábbi években kiszáradt holtmedreket, így bőven jutottak ivóvízhez az állatok. A fotón látható elejtett állatokból több vad került az előző napokon terítékre. 

Fontos a vadászbarátság 

Az évbúcsúztató vadászaton a vadászbarátságáról híres társaság a meghívott vendégvadászok kiszolgálására koncentrált. Ebből természetesen az következik, hogy mindenki jó érzéssel és jóllakottan távozott a teríték mellől, ugyanis a civil szervezet tagjai először főztek maguknak és a vendégeknek bográcsos egytálételt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában