Újfehértó

2024.01.25. 17:25

Lövészversennyel ösztönzik a kadétokat

Szinte a nulláról épült fel a Magyar Honvédség, ami egyre népszerűbb.

Csatári Jázmin Abigél

Forrás: Fotó: Dodó Ferenc

Egyenruhában díszelegtek a Magyar Honvédség kadétjai a Szemere Miklós lövészverseny eredményhirdetésén csütörtök délután az újfehértói Honvédelmi Sportközpontban. A városi fejlesztéseknek köszönhetően a nemrég elkészült létesítmény mellett új kerékpárút is készült.

Fontos az intézet

- Élvezettel tölt el, hogy a fiatalok ilyen jó teljesítményt nyújtottak a versenyen – mondta nyitóbeszédében dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, aki kiemelte: a sportközpont célja, hogy biztos hátteret nyújtson a katonának vagy rendőrnek készülő ifjaknak. A képviselő hozzátette: a sportközpont mellett egy új kerékpárút is épült, ami biztosítja az intézménybe járók könnyebb közlekedését.
- Figyelni kell az ifjúság nevelésére és gondozni kell a tehetségüket, ezért is hangsúlyozzuk ennek az intézetnek a fontosságát – mondta az országgyűlési képviselő.

Hatalmas előrelépés

- Örömmel látom, hogy folyamatosan erősödik a vármegye – mondta dr. Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, és hangsúlyozta: az intézmény és az új kerékpárút ékes bizonyítéka annak, hogy fejlődik a település. Az elnök elmondta: már egyre több olyan képző központ van az országban, ahol a lövészet mellett küzdő- és technikai sportok gyakorlására is van lehetőség.
- Olyan komplex létesítményekről van szó, amelyek a haza védelmét fontosnak tartó fiatalok képességeit fejleszti – folytatta a frakcióvezető és elmondta: fegyelmezett körülmények között életszerű helyzetekben is megtanulhatják a fegyverhasználatot a diákok.
Az elnök a Magyar Honvédség látványos fejlődését is kiemelte:
- Szinte a nulláról indultunk 2010-ben: egyetlen katonai iskola sem létezett – közölte, majd büszkén kijelentette: mára közel tízezer középiskolás kadét van és eddig két évfolyam végzett. A Magyar Honvédségnek jelenleg 497 tagszervezete van, amik különböző táborokat szerveznek.
- Bízunk benne, hogy a jövőben is jó ütemben haladhatunk előre – mondta a frakcióvezető, és kifejezte reményét, hogy mindig lesznek olyan fiatalok, akik ezt a pályát választják.
A köszöntők után a díjakat is kiosztották: az első helyen az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár csapata végzett, a tagjai: Fenyves József, Kiss-Varga Gábor és Szakács Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában