Nyíregyháza

2024.01.17. 07:00

Örökzöld sláger a fenyő

A karácsonyfagyűjtő akció résztvevői sorsjegyet kaphatnak, amellyel nyerhetnek.

Szon.hu

Petró Árpád, az ÉAK Nonprofit Kft. cégvezetője volt a szerkesztőség podcastvendége

Fotó: Dodó Ferenc

A vármegyeszékhely önkormányzata, az ÉAK Nonprofit Kft. és a NyírVV Nonprofit Kft. január 3. és január 15. között karácsonyfagyűjtő akciót szervezett. A korábbi évekhez hasonlóan két héten át várják a fenyőket: minden, a Korányi vagy a Kerék utcai udvarba beszállított vágott karácsonyfáért ÉAK-sorsjegyet adnak, mellyel sorsoláson vesz részt az illető. 
A Kelet-Magyarország és a Szabolcs Online aktuális podcastvendége volt Petró Árpád, az ÉAK Nonprofit Kft. cégvezetője. 

Népszerű az akció

– A város esztétikai összképének a megőrzése a lényeg. Szervezett keretek között gyűjtjük az ünnep ékességét. Közel tizenöt éve hirdetjük meg az akciót, ami népszerű a lakosok körében. Volt olyan esztendő, hogy a győztes, a fődíj nyertese több mint 300 fát hozott be a hulladékudvarba – említette Petró Árpád. – Aki a gyűjtőedénye mellé helyezi a fenyőfát, a kommunális járatnapon elszállítjuk. Ha mégsem viszik el a hulladékkal együtt, akkor sem kell aggódni, ugyanis célirányosan pótjáratot indítunk. Amennyiben valakinek van ágaprítója, javaslom, hogy használja, az őrlemény talajtakarónak is kiváló.  

Kidobott fák a Fazekas János téren
Fotó: Gazdag Mihály

Megváltozott a hulladékkezelés 

– Cégünk tavalyi éve sikeresnek mondható. Alapjaiban változott meg a hulladékkezelés július elsejétől: az eddigi megosztott önkormányzati és állami hulladékgazdálkodási közfeladatok helyett az előbbi megszűnésével egy centralizált rendszer jött létre, így az önkormányzatok helyett a MOL leányvállalata, a MOHU Zrt. felel a hulladékkezelésért. Az átszervezés közben képződött akadályt tökéletesen vette a társaságunk, a továbbiakban ennek a fejlesztése a cél. A feladatunk a jövőben is a lakosság és a gazdálkodó szervezetek által termelt hulladék begyűjtése, újrahasznosítása vagy megsemmisítése a megszokott, jó színvonalon – tette hozzá Petró Árpád. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában