Tákos

2024.01.27. 18:21

Pörgős évet zártak a falugondnokok

Az elvégzett munka értékelése után jutalmakat adtak át a legjobban dolgozóknak.

Szon.hu

Az egyesület tákosi rendezvényének egyik pillanata

Fotó: Bereczkiné Csobolya Zsuzsanna

Bereg egyik legszebb és a hagyományokat hűen ápoló kisközségében, Tákoson tartották meg az elmúlt esztendő decemberében az évet záró ünnepélyes ülésüket vármegyénk falu- és tanyagondnokai. A vármegye minden részéből érkeztek a kis településre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Falugondnoki Egyesület tagjai.

Ismerkedés a tájházzal 

A nyolcvan falu- és tanyagondnok először megtekintette a világhírű kazettás református templomot, majd ellátogattak a beregi keresztszemes tájházba is. A tanácskozást megtisztelte jelenlétével Filep Sándor, Tákos polgármestere, Siket Sándor, a település jegyzője, valamint a község református lelkésze és a képviselő-testület. Házigazdaként Filep Sándor polgármestere köszöntötte a vendégeket, s a találkozó nyitányaként pár szóban bemutatta a települést. Bereczki Lajos, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Falu- és Tanyagondnok Egyesület elnöke beszámolt a 2023-as év igencsak pörgős munkájáról, kiemelve az újonnan elhelyezkedő falu- és tanyagondnokok alapképzését, illetve a szükséges kreditpontok megszerzésének fontosságát. Sajnos, az elmúlt esztendőben két falu- és tanyagondnok munkatársuk is elhunyt, róluk is megemlékeztek a résztvevők.

Fokozódtak az izgalmak 

A 2023-as évben elvégzett munka értékelése után jutalmakat adtak át a legjobban dolgozóknak. Az elismerések átadását követően beregi ételeket és italokat kóstolhattak meg a jelenlévők. 
Vacsora után kötetlen beszélgetés várt a résztvevőkre, majd az izgalmakat fokozta a tombolasorsolás, amit a jelenlévők nagy örömmel fogadtak. 

A jutalmazottak

Az Év falu- és tanyagondnoka: Takács Bertalan (Szabolcsbáka), Varga Miklós (Tákos) 
„Emberekért” díjban részesült: Tákos község, Virág János (Lövőpetri), Tóth Sándorné (Lónya), Zsóder Gábor (Ilk) 
Elnöki elismerésben részesült: Nagy Zoltán (Kömörő), Gönczi Lajos (Tivadar), Szoboszlai Miklós (Nyírtét), Molnár Károly (Nyírlövő) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában