Autóvilág

2024.02.10. 07:26

Amerikai legenda izgatja a fantáziát

Az új Mustangban egy valódi amerikai legenda született újjá, amely markáns dizájnját ötvözi azokkal a jellegzetes stílusjegyekkel, amelyek már 60 éve izgatják az autózni vágyók fantáziáját – derül ki a Ford hírleveléből.

L. Tóth Lajos

A Ford újdonsága a Mustang Coupé

Forrás: Ford

A világ legkelendőbb sportkocsija a finomhangolt erőforrás és a lenyűgöző vezetési élmény mellett az új modell különleges megoldásokat kínál.

Egy igazi telivér a Mustang Dark Horse, a szériája az alapja a cég Mustangra épülő motorsport programjainak, amely keretén belül a 2024-es évben hat kontinensen áll majd rajtrácsra a legendás sportkocsi – többek között olyan neves pályákon, mint Le Mans vagy Interlagos.

A Ford Mustang első példánya Dearbornban 1964. március 9-én gurult le a futószalagról, nem sokkal később 1964. április 17-én, a New York World's Fair-en csodálhatták meg az érdeklődők. Az amerikai televíziós hálózatban április 19-én mutatták be. A Goldfinger című James Bond-filmben 1964 szeptemberében láthattuk. Az egész típussorozat meghatározó az autóvilág történelmében. A Mustangból csak az első 18 hónapban több mint egymillió talált gazdára az autószalonokban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában