Tiszadada

2024.02.03. 14:00

Don-kanyarban elesettekre emlékeztek

A fiatalok megismerkedhettek a korabeli fegyverzettel is.

M. Magyar László

Az emlékezés egyik pillanata

Forrás: Fotó: Tarnai László

Tizenöt év után újra abban a megtiszteltetésben részesült Tiszadada, hogy a XII. Emlékmenet a Doni Hősökért 2024 szervezőbizottsága ismét amegemlékezés helyszínéül választotta a települést. A napokban megrendezett megemlékezésen részt vettek a felnőtt lakosságon kívül a község általános iskolásai és óvodásai is, akikkel megismertették a szervezők a korabeli fegyverzetet és a bakák ruházatát.

– Kötelességemnek tartom gondoskodni a Don-kanyarban elesett katonák emlékéről, ezért is csatlakoztunk a menethez és fogadtuk településünkön. Nekünk, a
késői  utódoknak kötelességünk emlékeztetni a fiatalabb nemzedéket arra, hogy  mi történt 1943 januárjában – mondta emlékező beszédében Mizser Zsolt, a település polgármestere. A korhű ruházatban megjelent katonák díszlövéseket adtak le, és a megemlékezés koszorúit elhelyezték a hősök kertjében található emlékműnél, amelyen a Tiszadadáról bevonult és hősi halált halt hősök nevei is szerepelnek – tájékoztatta lapunkat Tarnai László. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában