Nyíregyháza

2024.02.03. 09:00

Egy napra szentimrések lettek

Rendkívüli nyílt nap: szeptemberben visszavárják őket

L. Tóth Lajos

Forrás: Iskola

Jöttek. Láttak. Visszavárjuk őket! „Szentimrésnek” lenni fogalom, életérzés, öntudat. Ebbe nyertek betekintést azok a nyolcadikos diákok, akik részt vettek a „Légy egy napra szentimrés”! elnevezésű, rendkívüli nyílt napunkon – fogalmazott a gimnáziumot, általános iskolát, kollégiumot és óvodát is magában foglaló intézmény pedagógusa, Bessenyei Marianna.

Felkészült tanárok és lelkes szentimrés tanulók fogadták az ide érkező látogatókat, akik csapatokban vettek részt a különböző állomásokon, ahol LEGO-robotokat versenyeztethettek, elrepítettük őket Japánba a médiások segítségével, a nagy utazás után pedig kipihenhették magukat a kollégium klubszobájában, ahol forró tea, csocsó, darts és billiárd várta a betérőket a jó hangulat mellett. De a mozgásra vágyók sem maradtak ki a jóból, hiszen nemcsak az iskola zegzugait járták be a programok keretében, hanem táncoltak is a felfedező állomások egyikén.

Forrás: Iskola

Élményteli felfedezések

Apropó, felfedezés! A biológia-kémia-fizika iránt érdeklődők mit sem sejtve, egy szabadulószobába léptek be, ahol csak az utasításokat követve és a kísérleteket végrehajtva szabadulhattak ki. Volt, amire senki sem volt felkészülve, csak a beavatottak, így sokaknak nagy izgalommal járt a durranógáz „elkészülte”. A matekosok ügyességi és számolási feladatokon keresztül mérettethették meg magukat, de angolból, németből, magyarból, történelemből is teret kapott az interaktivitás, együtt énekeltek, Kahoot!-oztak, vagy az eddigi közös olvasmányélményeiket elevenítették fel az azokban szereplő ikonikus tárgyak segítségével a gyermekek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában