Nyíregyháza, Kemecse

2024.02.24. 10:02

Ivartalanítási akciót hirdettek a vármegyében

Miklós István

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

A Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány hárommillió forintot ajánlott fel a gazdás kutyák ivartalanítására Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében – tette közzé a PCAS Állatmentő Egyesület. Kiemelték: első körben olyan kemecsei gazdák jelentkezését várják, akiknek oltással és chippel rendelkező szuka kutyájuk van, de nem engedhetik meg maguknak az ivartalanítás költségét. Az ivartalanítást az egyesület által kijelölt állatorvos végzi egészen május 10-éig. 
Jelentkezni e-mailben, az [email protected] címen lehet az alábbi adatok megadásával: teljes név, cím és telefonszám; a kutya neve, kora és neme; egy fotó a kutyáról; fotó az oltási könyv minden oldaláról (ha van). További részletek az egyesület közösségi oldalán. 
Az ivartalanítási akciókra óriási szükség van, különösen vármegyénkben. A szakemberek rendszeresen felhívják a figyelmet arra, hogy az ivartalanítás nem csupán a reprodukció megállítására szolgál: az állat egészségére nézve is hasznos. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában