Nyíregyháza

2024.02.18. 08:34

Sikeresek az egyetem duális képzései

Egyeztettek a felsőoktatási intézmény vezetői és a vállalati partnerek képviselői.

L. Tóth Lajos

Forrás: Egyetem

A Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézetében a duális képzések első félévi szakmai tapasztalatait, illetve a következő szemeszter feladatait ismerhették meg azon az egyeztetésen, ahol az egyetem és a duális képzések vállalati partnereinek képviselői voltak jelen.

Dr. Hárskuti János, a Nyíregyházi Egyetem elnöke kiemelte, hogy az intézményük elkötelezett a duális képzés folytatása és fejlesztése iránt, amely kölcsönösen előnyös az egyetem és a hallgatók, illetve a vállalatok számára. Az egyetemnek nagyon fontosak a vállalati visszajelzések, várják a vállalati partnerek javaslatait.

Dr. Szigeti Ferenc szakfelelős az eddigi eredményeket összegezte, felvázolta a következő időszak feladatait.

A jelenlévő duális vállalatok (Aero Space Power, Autopress, Bonduelle Central Europe, Eissmann, Master Good, Michelin, Wittur Hungary Kft.) képviselői elmondták, hogy a duális hallgatók az üzemi feladatokat sikeresen teljesítették, jól megállták a helyüket a nagyvállalati környezetben, hasznos munkatapasztalatokat szereztek. 

A duális képzésre vonatkozó, 2024-ben hatályba lépett jogszabályi változásokra is felhívta a figyelmet, amelyek közül a legfontosabbak: mostantól már a 4. félévig van lehetőség a duális hallgató felvételére a vállalatokhoz, levelező tagozatos hallgatók is részt vehetnek a képzésben, továbbá az együttműködési szerződés megkötése után nem szükséges megvárni az Oktatási Hivatal jóváhagyását, a hallgatót a szerződés aláírása után felveheti a cég, és indulhat a duális képzés.

A Nyíregyházi Egyetem a 2024/25-ös tanévre is meghirdette – vállalati partnereivel közösen – duális képzéseit, melyre a hagyományos felvételi eljárásban lehetett jelentkezni. A duális képzés iránt érdeklődő, leendő partnerszervezetek jelentkezésére is folyamatosan lehetőség nyílik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában