Nyíregyháza

2024.02.22. 12:40

Stick Gyulát köszöntötték

A jeles eseménynek különös aktualitást ad az, hogy Váci-emlékév van.

Szon.hu

Stick Gyula

Fotó: Cselényi György archívuma

Nyolcvanadik születésnapja alkalmából bensőséges ünnepség keretében családtagjai, barátok, kollégák és a sajtó munkatársai köszöntötték Stick Gyulát, a Váci Mihály Kulturális Egyesület elnökét Nyíregyházán a Nyíri Fészek Vendéglőben február 18-án.

Eredményes munkát végez

A jeles eseménynek különös aktualitást ad az, hogy Váci-emlékév van, ugyanis 100 éve, 1924-ben született Nyíregyháza és hazánk méltán híres, népszerű költője, Váci Mihály. Stick Gyula hosszú évtizedek óta igen aktív és eredményes munkát folytat annak érdekében, hogy a költő páratlanul értékes munkássága, humánuma, bölcsessége, talentuma bekerüljön a köztudatba, annál is inkább, mivel személyesen is jól ismerte az alkotót, s a szüleit. Váci Mihály verseinek és más műveinek, valamint emberségének, tehetségének minél szélesebb körű megismertetése érdekében Nyíregyházán, Szabolcs-Szatmár-Beregben és szerte az országban számos kulturális rendezvényt szervez. Stick Gyula lelkes sportaktivistaként is elismerést szerzett magának. További boldog és aktív éveket kívánunk neki!

Cselényi György

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában