Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.02.13. 11:13

Sürgető határidő az érintett gazdáknak

A gazdálkodók legfontosabb tennivalója az elektronikus adatszolgáltatásra vonatkozóan, hogy a feltöltési kötelezettség keretében a 2023-as elektronikus gazdálkodási naplót legkésőbb február 15-ig hozzák létre. Arra a kérdésre, hogy kinek kell elektronikusan feltöltenie a gazdálkodási naplójának adattartalmát, kimerítő választ kaphatnak a NAK internetes oldalán.

Galambos Béla

Forrás: Illusztráció: Unsplash

A „Könnyítések a Gazdálkodási Napló benyújtási folyamatában” című agrárminisztériumi közlemény 2024. február 1-jén jelent meg. A közlemény a gazdák számára nehezebben értelmezhető pontokat is tartalmazott, de a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szakemberei a gazdák segítségére sietve összegyűjtötték a válaszokat ezekre a kérdéses pontokra.

A helyszíni ellenőrzésre kijelölt gazdálkodók esetében az ellenőrzés a papíralapú gazdálkodási- és permetezési naplók alapján történnek.

A könnyítések alapvetően az elektronikus feltöltésre vonatkoznak, helyszíni ellenőrzéskor a gazdálkodó által vállalt kötelezettségek szerinti adattartalommal be kell tudni mutatni a gazdálkodási- és permetezési naplókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában