Nyíregyháza

2024.02.07. 12:49

Vármegyei Civil Díj a közösségépítőknek

Februárban rendezik meg a tizedik Civil Véradást a vármegye három helyszínén.

L. Tóth Lajos

Kiss András a vármegyeházi sajtótájékoztatón

Fotó: Sipeki Péter

Vármegyei Civil Díjjal ismerték el a helyi közösségért végzett munkát a korábbi hagyományokhoz híven – derült ki a szerdai, nyíregyházi sajtótájékoztatón.
– A Civilek Napja alkalmából a Hierotheosz Egyesület révén működtetett Szabolcs-Szatmár-Bereg
Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szervezésében három olyan személyt díjaztunk, akiknek ezzel ismertük el és köszöntük meg a helyi közösségekért végzett munkájukat. Díjazott lett Jaczkovicsné Csoma Enikő, a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ tanácsadója, Dobsa István, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ISZ elnöke és Rózsa Zoltán népzene tanár, a Rózsafa Citerazenekar alapítója – közölte Kiss András a Hierotheosz Egyesület főtitkára, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ igazgatója.  

Ebben a hónapban ismét megrendezik a Civil Véradást a vármegye három helyszínén. 

– Február 20-án a kisvárdai konferenciaközpontban, másnap a nyíregyházi „zöld irodaházban”, 22-én pedig a mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház Dienes-termében várunk mindenkit a szervezett véradásra. Ez mindenkinek egyszerre közösségi és személyes ügy. A civil szervezetek egy ilyen ügyet is felvállalnak, ez a program sikeres.
Kiss András hozzáfűzte: – A Nemzeti Együttműködési Alap elektori választásában a civilek is érintettek. Márciusban Nyíregyházán, Mátészalkán, Kisvárdán, Vásárosnaményban és Máriapócson biztosítunk lehetőséget a voksolásra, amelyben egyébként a vármegyénkből több mint 350 civil szervezet vesz részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában