Nyíregyháza

2024.03.20. 17:13

A támogatás túlmutat a kórház falain

A felújított kórtermek színvonala négycsillagos szállodákéval vetekszik.

Száraz Anita

Fotó: Gazdag Mihály

– Az elmúlt években épült itt óvoda, parkoló, nővérszálló, s ebbe a sorba illeszkedik most a Medhotel, melynek színvonala négycsillagos szállodákéval vetekszik. Mindezt Bárány Lászlónak és családjának köszönhetjük, akik nem először segítik a nyíregyháziakat, s a megyében élőket – ezt mondta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház (SZSZBVK) Jósa András Tagkórházában szerdán dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere. 

– A Master Good Cégcsoport jóvoltából láthattuk néhány éve a Jósa András Múzeumban Rippl-Rónai József festményeit, a vállalat a VIDOR Fesztivál főtámogatója, most pedig közel 300 millió forintból felújítottak 16 kórtermet. Talán az anyagi támogatásnál is fontosabb az a hozzáállás, amivel a kórházat, a várost és a megyét segítik – köszönöm ezt nekik minden nyíregyházi nevében – tette hozzá a megyeszékhely polgármestere.

Szükség van mecénásokra

Dr. Ajzner Éva, az SZSZBVK mb. főigazgatója, orvosigazgatója azt mondta, ez egy olyan mértékű támogatás, amire nemcsak a megyében, de az országban is alig van példa.

– Az elmúlt években nagyon sokat lépett előre a kórházunk, de vannak olyan területek, ahol van még lehetőség a fejlődésre – ebben sokat segítenek azok a mecénások, akikre mindig számíthatunk. Ebben a 16 kórteremben főként olyan betegek gyógyulnak majd, akik valamilyen műtét után lábadoznak, és mivel a sebészeti osztályunk unikális ellátást biztosít, az ország minden részéből érkeznek ide páciensek. Ennek az igénynek a kielégítéséhez szükség van erre a magas szintű szolgáltatásra – jelentette ki Ajzner Éva, aki úgy fogalmazott: a covid miatt bezárt Medhotelt olyan minőségben nyithatják most újra, amire nem is számítottak. 

Dr. Tóth Lajos Barna, a sebészeti osztály osztályvezető főorvosa azt mondta, a hazai egészségügyben párját ritkítja az a magas színvonalú ellátás, amit a felújított kórtermekben igénybe vehetnek a páciensek. – Egy kórházi berkekben gyakran idézett mondás szerint a beteget két dolog érdekli: az, hogy milyen a sebe és az, hogy érzi magát. Ismerve az osztályon dolgozó kollégáimat, tudom, hogy a seb mindig jó, ez a szolgáltatás pedig hozzájárul ahhoz, hogy jól is érezzék magukat – jelenttette ki.

A legfőbb bástyák

Arról, hogy a Master Good Cégcsoport miért tartotta fontosnak, hogy ekkora összeggel támogassa a kórházat, az alapító tulajdonos, Bárány László beszélt.

– Az egészségügy folyamatos háború, melynek a legfőbb bástyái a kórházak, melyeket kötelességünk támogatni. Fontos, hogy kiemelt figyelmet kapjanak a vállalkozásoktól, mert fejlesztésük nem pusztán állami feladat. Azt a vagyont, amely ezekben az intézményekben felhalmozódott, meg kell becsülni és rendbe kell tenni, hogy az egész társadalom javát szolgálja – mondta Bárány László, aki szerint ez a támogatás, amellyel a kórtermeket felújították, túlmutat az intézmény falain és a város határain és egyben üzenet a tehetős vállalkozóknak.

– Meggyőződtünk a kórházban folyó szakmai munka magas színvonaláról, s az itt dolgozók felkészültségéről, s kijelenthetem, hogy ennek az összegnek minden egyes forintja jó helyre került. Az, hogy a műtét után lábadozók magas komfortfokozatú ellátást kapnak, elősegíti a gyógyulásukat, s ha ez így lesz, nem dolgoztunk hiába – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában