Fényeslitke

2024.03.18. 10:40

Daru, mozdony, jövőkép

A kisvárdai Molnár Bálint pozitív élményekkel tért haza Fényeslitkéről, ahol megnézték az EWG-terminált.

Tarnavölgyi Gergely

A kisvárdai diákok megismerték a térség egyik legmodernebb létesítményét

Fotó: EWG

A kisvárdai Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola negyedikes osztályának huszonkét diákja a napokban a fényeslitkei East-West Gate (EWG) terminálnál járt. A látogatást a szülők kezdeményezték, hogy a gyerekek megismerhessék a térség egyik legmodernebb létesítményét és az ott működő technikai vívmányokat. 

Motiváció a fiataloknak 

A diákok és az őket kísérő pedagógusok megtekintették az irányítási vezérlőközpontot a digitális iker technológiával együtt, a két darut, a mozdonyokat, valamint a konténerek és a különféle áruk átrakására használt nagygépeket, termináltraktorokat, melyekre, természetesen a megfelelő felügyelettel, fel is mászhattak, valamint egy busszal az átrakó teljes területét bejárták. 
Az osztály „szószólója” Molnár Bálint volt. Szerkesztőségünknek elárulta, nagyon jól érezték magukat az egész program során, rájuk a vezérlőközpontban tett látogatás volt a legnagyobb hatással, hiszen onnan a terminál összes pontját láthatták, és ahonnan a daruk is irányíthatóak. Bálint édesanyja, Molnárné Mátyás Lea elmondta, szerinte az EWG-terminál a térségbeli gyerekek számára jelenthet motivációt. 
– El tudnám képzelni, hogy a fiam itt dolgozzon, és nemcsak azért, mert pozitív élményekkel jött haza, hanem mert valóban látom benne a hosszú távú perspektívát – fogalmazott Molnárné Mátyás Lea. 
A látogatásról Tálosi János, az EWG-terminál vezérigazgatója portálunknak elmondta, örömmel fogadták a diákokat Európa legnagyobb és legmodernebb szárazföldi intermodális terminálján. 

Van a térségnek jövője 

– Fényeslitkén működő cégként fontosnak tartjuk, hogy a környéken élő fiataloknak megmutassuk, a térségnek van jövője, nem kell elköltözniük ahhoz, hogy modern környezetben, világszínvonalú körülmények között, versenyképes bérért dolgozhassanak – fogalmazott a vezérigazgató. Hozzátette, az East-West Gate-nél bíznak a fiatalokban, akik tapasztalataik szerint könnyen megtanulják a terminál ultramodern technológiájának kezelését. 
– Fontosnak tartjuk, hogy a diákok színvonalas képzést kapjanak a térség iskoláiban. Ehhez mi is hozzájárulunk, támogatjuk például a záhonyi Kandó Kálmán Technikumot, és együttműködünk a Miskolci Egyetemmel is – mondta lapunknak Tálosi János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában