Nyírvasvári

2024.03.02. 09:51

Grófok, nemesek a nyírvasvári mulatságon

Megelevenedett a történelem az Atilla Hagyományőrző Egyesület rendezvényén.

Szon.hu

Majorosné Vislóczki Eliza (Báthory Erzsébet), Majoros Bogdán Attila (Bá­thory Gábor), Majoros Anasztázia (Báthory Anna), Majoros Zétény Benedek (Báthory Zsigmond), Majoros Attila (Báthory István)

Fotó: Egyesület

Bár már véget ért a farsangi szezon, azonban sokan szívesen idézik fel néhány hét elmúltával is a szép pillanatokat, az ötletes jelmezeket, a vidám hangulatot. Volt olyan rendezvény is, ahol a résztvevők szülőföldjük történelmét, pontosabban a történelmi személyeket jelenítették meg a jelmezeikkel. 
Pest vármegyéből is jöttek 
A Nyírvasvári székhellyel működő Atilla Hagyományőrző Kulturális és Szabadidős Sport Egyesület a helyi Szatmár-Kapu Rendezvényházban tartotta meg farsangi mulatságát, amelyen részt vettek a civil szervezet tagjai mellett a környéken élő érdeklődők is, de jöttek vendégek Pest vármegyéből is. A már említett történelmet Majoros Attila, a civil szervezet elnöke és családtagjai elevenítették meg, ugyanis a Nyírbátorhoz és Nagyecsedhez szorosan kötődő Báthory család tagjait idézték meg. 
Televíziós csatornán látták 
– Az egyik televíziós csatornán ment a Tündérkert című sorozat, amelyben a Báthory család tagjai fontos szerepet játszottak. Akkor jött az ötlet, hogyha lesz egy farsangi mulatság, akkor mi beöltözünk a nemesi család tagjainak. Az egyesületünk megszervezte a már hagyományos farsangi összejövetelét, s ez jó alkalmat teremtett arra, hogy a mi családunk tagjai is beöltözzenek grófnőnek, erdélyi fejedelemnek.

Sok ötletes jelmez volt a mulatságon
Fotó: Egyesület
Sok ötletes jelmez volt a mulatságon
Fotó: Egyesület
Sok ötletes jelmez volt a mulatságon
Fotó: Egyesület

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában