Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.03.14. 06:43

Kokárdában koszorúznak

Ünnepi megemlékezések Nyíregyházától Nyírbátoron át Geszterédig.

Szon.hu

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Irányi Dániel emléktáblájának koszorúzásával kezdődik az ünnepi megemlékezés csütörtökön 9 órakor Nyíregyházán. A Dózsa György utca 14. számnál, az Északi temetőnél, a Hatzel tér 10. számnál, a Luther u. 1. és 7. számnál, valamint a Petőfi téren is megemlékezést tartanak. Pénteken 10 órakor kezdődik az ünnepi műsor a Kossuth téren, ünnepi beszédet mond dr. Kovács Ferenc polgármester. Átadják a Krúdy Gyula-díjat, amit a város kulturális életének jobbításáért ítélnek oda.  

A vármegyei és a helyi önkormányzat a geszterédi polgármesteri hivatalban tartja az ünnepségét csütörtökön 10 órától, ünnepi beszédet mond Seszták Oszkár, a vármegyei közgyűlés elnöke, dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő és Papp Zsolt György helyettes államtitkár. 

A nyírbátori művelődési központban csütörtökön fél háromkor kezdődik az ünnepi program.

Mátészalkán Tavasz-rügyek lobogása! címmel 17 órakor kezdődik a megemlékezés a Kálvin téren, az ünnepség szónoka dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában