Tiszalök

2024.03.24. 08:28

Megelevenedtek a régi pillanatok Tiszalökön is

Szon.hu

Az ünnepi műsor pillanatai

Fotó: könyvtár

„A mi forradalmunk Pesten, március 15-én nem vérontás volt, hanem egy szép ünnep, a szabadság ünnepe: ezerek meg ezerek csoportoztak össze Isten ege alá, ezerek meg ezerek emelték égre kezeiket, s egy szívvel, szájjal mondták Petőfi Sándor után az eskü szavait” – írta a magyar forradalomról Arany János.

Tárogatózene kíséretében 

Erről a dicső eseményről 176 évvel később Tiszalök lakossága is megemlékezett. 

– A városi ünnepséget a művelődési házban rendeztük meg, méltó megemlékezés volt a szabadság ünnepéről – tájékoztatta szerkesztőségünket Tölgyesi Attiláné, a Tiszalöki Városi Könyvtár és Művelődési Ház igazgatója. 

– A Himnuszt közösen úgy énekeltük el, hogy Fekete Miklós művésztanár tárogatón kísért bennünket. Gömze Sándor polgármester mondta el ünnepi gondolatait, majd a Tiszalöki Népzenei Együttes műsorát láthatták az érdeklődők. Az együttes tagjai 1848-as és rimóci katonadalokat adtak elő a Virtus együttes műsorából az ünnepi megemlékezés résztvevőinek Cziczerné Darai Erzsébet vezetésével. 

– Ezután a Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csodálatos ünnepi műsora következett, ami a következő címet kapta: Régi történet, új pillanatok. A forgatókönyvet írta és betanította: Perjésiné Kiss Rita és Faragó Gabriella, felléptek a 7. és 8. osztályos tanulók.

Koszorúzás Kossuth szobránál 

– A műsorban irodalmi részletek hangoztak el Farkas Árpád, Kossuth Lajos, Kosztolányi Dezső, Petőfi Sándor, Szemere Bertalan, Tormay Cecil, Wass Albert műveiből. A megemlékezőünnepségünket a Kossuth-szobornál koszorúzással fejeztük be – foglalta össze a tiszalöki márciusi ünnepséget az igazgató asszony.

Az ünnepi műsor pillanatai Fotók: könyvtár

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában