Nyírbátor

2024.03.16. 15:59

Nagy hangsúlyt fektet az idősek védelmére

Hagyományainak megfelelően a Készenléti Rendőrség nyírbátori laktanyájának előadótermében tartotta évértékelő és tisztújító közgyűlését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Polgárőr Szövetség, ami Lisovszki Róbertet választotta új elnökévé, miután Somogyi János jelezte visszavonulását. 

Szon.hu

Somogyi János és Lisovszki Róbert

Fotó: Polgárőrség/Szűcs Róbert

Somogyi János 1999-től vezette a megyei szövetséget, két és fél évtizedes elnöki munkássága alatt a vármegyei polgárőrszövetség az ország egyik legnagyobb létszámú polgárőrszervezetévé vált, melynek jelenleg több mint 150 tagegyesülete és több mint 5500 polgárőre van. Tevékenysége elismeréseként belügyminiszteri, igazságügyi és rendészeti miniszteri, valamint önkormányzati miniszteri elismeréseket is kapott, 2021-ben a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehette át. 
A polgárőrközgyűlés Lisovszki Róbertet vármegyei elnökké, Bán Gábort, Lőrincz Pétert és Szomor Pétert elnökhelyettessé választotta. 

A társhatóságok képviselői is részt vettek a közgyűlésen 
Fotó: Polgárőrség/Szűcs Róbert

Elismeréseket is átadtak 

Lisovszki Róbert elmondta: az eddiginél több feladatot szán az elnökhelyetteseknek és az elnökségben helyet foglaló járási koordinátoroknak. Mivel csapatjátékos, nemcsak a munka elvégzésében, hanem a döntések meghozatalában is számít az elnökség tagjaira. Azt mondta, mihamarabb be kell tölteni a megüresedett járási koordinátori helyeket, hogy ne maradjanak gazdátlan egyesületek a vármegyében. 
– A szövetség már tett lépéseket a tagtoborzás érdekében, ezt a folyamatot tovább kell erősíteni az újonnan belépő polgárőrök megnyerése érdekében, s nagy hangsúlyt kell fektetni főleg az idős, egyedül élő emberek védelmére és megsegítésére. 
– Szeretném, ha a „gondoskodó polgárőrség” jelző az év minden napján igaz lenne szervezetünkre – tette hozzá. 
A közgyűlésen 18 polgárőrvezetőt, polgárőrt tüntettek ki az OPSZ, a vármegyei polgárőrszövetség, a vármegyei rendőr-főkapitányság, valamint a Magyar Posta Zrt. elismeréseivel. Polgárőr Érdemkeresztet vehetett át két polgárőr: az arany fokozatot az újfehértói Hajdú Sándor, az ezüst fokozatot a rakamazi Csegei-Bodnár Mária érdemelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában