Csenger

2024.04.11. 08:01

Ady Napok ötvenharmadszor Csengerben

Az Ady Endre vers-és prózamondó versenyen Nyitray Dominik, a csengeriek 11. a osztályos tanulója az első helyezést szerezte meg.

L. Tóth Lajos

A csengeri Farkas Tifani kapta a közönség különdíját szavalatáért és a legjobb versválasztásért

Fotó: Kákos Dávid

Hihetetlennek tűnik, de igaz: a Kisvárdai Szakképzési Centrum Csengeri Ady Endre Technikum és Kollégiumában 53. (!) alkalommal rendezték meg az Ady Napokat. A programsorozatot Barcsay István igazgató nyitotta meg, köszöntötte egyrészt az intézmény testvériskoláit, a zilahi Silvania Főgimnázium és a balassagyarmati NVSZC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola képviselőit, illetve üdvözölte a Kisvárdai Szakképzési Centrum intézményeiből érkezőket is.

Az Ady Endre vers-és prózamondó versenyen Nyitray Dominik, a csengeriek 11. a osztályos tanulója az első helyezést szerezte meg, felkészítője Török Ágnes tanárnő volt. A csengeri Farkas Tifani kapta a közönség különdíját szavalatáért és a legjobb versválasztásért. A dr. Fazekas Ferenc emlékére rendezett matematikaversenyen két korcsoportban mérhette össze tudását 6 iskola 44 diákja. A megmérettetést a zilahi Dénes Ákos (9-10. korcsoport) és a csengeri Gulyás Tamás (11-12. korcsoport) nyerte. A csengeri diák felkészítője Reiter Zsuzsanna tanárnő volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában