Csenger

2024.04.17. 09:26

Biológiai módszerek, egészséges uborka

Szon.hu

Kicska Tibor, a Rijk Zwaan Kft. konzervuborka-termékfelelőse is tartott szakmai előadást

Forrás: Fotó: Szerző

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg a Szatmár-Régió TÉSZ konzerv­uborka-termesztési konferenciáját Csengerben. A tanácskozáson több mint 120 termelő és felvásárló vett részt. A megjelentek a hasznos termelési szaktanácsokon túl olyan világújdonságokkal ismerkedhettek meg, mint a Blue Leaf technológia, illetve mint az élettani katalizátor. Mindkét eljárás előnye, hogy nem új vegyszereket, hanem teljesen természetes biológiai módszereket jelentenek, így amellett, hogy megoldást nyújtanak a szerkivonások problémájára, nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy még egészségesebb uborkát állíthassanak elő az ezt alkalmazó termelők. 

Innováció a termesztésben 

Pethő András, a TÉSZ vezetője elmondta, hogy náluk központi szerepet játszik az innovatív módszerek technológiába építése. Minden bizonnyal ez is közrejátszik abban, hogy miközben az elmúlt években a legtöbb hasonló vállalkozás befejezte a termelést, addig a Szatmár-Régió TÉSZ növekedni tudott, a térség legnagyobb és legmegbízhatóbb mezőgazdasági partnerévé vált – mintegy 150 településen, közel 500 partnerrel dolgoznak. 
Az uborkatermeltetéssel és -termesztéssel foglalkozó „H-Ker” Kft. ügyvezetője, Hajdú György elmondta, hogy cégével, illetve partnereikkel együtt nemrég csatlakoztak a TÉSZ-hez. A legfontosabb szempont számukra az volt, hogy stabil piaci háttérrel rendelkező, modern technológiát alkalmazó, biztosan fizető szakmai partnert találjanak. Az ügyvezető úgy gondolja, a Szatmár-Régió TÉSZ minden szempontból megfelelő választás egy hosszú távú, gyümölcsöző együttműködéshez. 
Nádasi Zoltán 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában