Nyírbátor

2024.04.28. 08:35

Kék séta az esélyegyenlőségért

A szervezők szerint a legfontosabb: megismerni, megérteni, elfogadni!

Tarnavölgyi Gergely

A figyelemfelhívó séta a nyírbátori oktatási intézménytől indult

Forrás: Fotó: Éltes-iskola

Intézményünk immáron második alkalommal szervezte meg a „Kék séta” elnevezésű programját, melynek célja, hogy az autizmussal élőkre ráirányítsuk a társadalom figyelmét – tájékoztatott Szilágyi Zoltánné, a nyírbátori Éltes-iskola főigazgatója. 

Felhívni a figyelmet 

Hozzátette, a sétával szerették volna felhívni a társadalom tagjainak figyelmét az autizmussal élő személyek esélyegyenlőségére. – Bízunk benne, hogy a 471-es főútvonal melletti kerékpárúton végigsétálva, a kékbe öltözött tömeg látványa figyelemfelhívó erejű volt, és segítette a céljaink elérését, miszerint a legfontosabb: megismerni, megérteni, elfogadni! – fogalmazott Szilágyi Zoltánné. 
A nyírbátori iskola rendezvényének fővédnöke dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő volt, aki személyesen fejezte ki köszönetét az intézmény dolgozóinak a hétköznapokban végzett áldozatos munkájukért és a Csillagfényes Éltes Alapítványnak a rendezvény megszervezéséért. Az eseményt civilek, civil szervezetek, vállalatok, partner­intézmények jelenlétükkel és adományaikkal támogatták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában