Vásárosnamény

2024.04.03. 11:30

Kerékpárosbarát beregiek

Átadták a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely díjakat.

L. Tóth Lajos

A díjátadási ünnepség pillanatai

Fotó: MTI, Kovács Tamás

Átadták a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely díjakat Budapesten. A címet 10 település és 11 vállalat, illetve intézmény kapta meg. Vásárosnamény önkormányzata és a beregi város Tourinform-irodája is egy éven keresztül használhatja a Kerékpárosbarát címet és logót.

A díjátadón Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára elmondta: a tárca napokon belül jogszabály-módosítást kezdeményez, amelynek egyik legfontosabb célja a közlekedés legvédtelenebb szereplői, a gyalogosok és a kerékpárosok védelme.

– Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy egyedüli szabolcs-szatmár-beregiként kaptuk meg a címet – mondta Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere.
A pályázatra 29 település és 37 munkahely jelentkezett, közülük több kategóriában választották ki a legjobbakat.
Kerékpárosbarát Település címet kapott Kispáli, Kiskunhalas, Szarvas, Vásárosnamény, Kazincbarcika, Budakalász, Lenti, Győr, Debrecen és a főváros X. kerülete.
A Kerékpárosbarát Munkahely címet kapta az EDC Debrecen Nonprofit Kft., a Halasi Városmenedzser Nonprofit Kft., a Koliken Kft., a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt., a Strabag Magyarország, a közintézmények közül pedig a BP18 Egyesített Óvoda Pestszentimrei Zöld Liget Tagóvodája, a 
A kategóriák legjobbjai egy-egy kerékpárt is hazavihettek, amellyel az ÉKM jelképesen hozzájárul az önkormányzat, illetve munkahely környezetbarát járműflottájának fejlesztéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában