Nyíregyháza

2024.04.14. 09:00

Londonban töltődtek fel a kodályosok

Szon.hu

Forrás: Fotó: Iskola

A Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola 8. évfolyamának 22 tanulója izgalmasan töltötte a tavaszi szünetet, hiszen Londonba, az Egyesült Királyság kulturális és gazdasági központjába tettek tanulmányi kirándulást.

A város vibráló energiája lenyűgözte őket, amint belemerültek a történelem és a modernitás találkozásába. A Buckingham-palota, Parliament, Big Ben, Tower, Tower Bridge, London Eye, Madame Tussaud’s Panoptikuma voltak főbb úticéljaik, de London sokkal többet nyújtott ennél. Sétáltak a Trafalgar Square-en, a Covent Garden-ben, majd belevetették magukat a West End és a Chinatown forgatagába.

A fővároson kívül látogatást tettek a vidéki Anglia jelentősebb helyszínein is. Az apró városkák sajátos bája és történelmi jelentősége még inkább gazdagította utazásukat, úgy mint Canterbury, ahol bebarangolták a középkori várost és meglátogatták a híres Canterbury katedrálist. Elbűvölő sétát tettek a Windsor kastélyban, ami az angol királyi család egyik hivatalos rezidenciája. A kastély káprázatos mérete és szemet gyönyörködtető kertje teljesen magával ragadták őket. Azután útjukat Oxfordban folytatták, ahol megcsodálták az egyetemi város kivételes épületeit és parkjait, majd belevetették magukat a hatalmas könyvesboltok varázslatos világába - senki sem tért haza üres kézzel. Végül elvesztek a Leeds kastély útvesztőjében, még szerencse, hogy akadt helyi segítség, aki megmutatta a kiutat.

Az angol utazás feledhetetlen élmény marad számukra. A szervező és kísérő tanárnő, Ágoston Gyöngyi abban bízik, tanítványai egyszer még visszatérnek Angliába, hogy további kincseket fedezhessenek fel ebben a rendkívüli hangulatú országban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában