Nyíregyháza

2024.04.12. 11:04

Magukon viselték kedvenc versüket a zrínyisek

Száraz Anita

Forrás: Fotók: Iskola

József Attila születésének 119. évfordulóját számos eseménnyel ünnepeltük a Zrínyi Ilona Gimnáziumban. A készülődés már előző nap délután elkezdődött, amikor a tantermeket és irodák ajtóit, a folyosókat versrészletekkel díszítettük. Iskolánkban Karsai Zsanett tanárnő vetette fel, s lassan kezd hagyomány válni a „Hozzuk divatba az irodalmat” kezdeményezés, aminek a lényege, hogy a diákok, tanárok, sőt az adminisztratív dolgozók is fehér pólóra saját kézzel írják fel kedvenc versrészleteiket – ezúttal is nagyon sokan érkeztek így csütörtök reggel. Az idei költészetnapi megemlékezés új kezdeményezése a gerillaszavalat: vállalkozó kedvű diákok bármilyen tanítási órán egy adott pillanatban felálltak, s elszavaltak egy verset.

Délután rendeztük meg az iskolai olvasási verseny döntőjét 6 csapat részvételével. Az idei évben írónők és költőnők műveiből készültek fel a diákok. A változatos feladatok tárgyalták Szendrey Júlia, Czóbel Minka, Kaffka Margit, Erdős Renée, Nemes Nagy Ágnes, Janikovszky Éva, Szvoren Edina és Tóth Krisztina műveit. Ugyancsak délután a kollégiumban Máté Zoltán tanár úr tartott irodalmi előadást.

Zsúfolt, de eseménydús napot töltöttünk együtt – tájékoztatta lapunkat dr. Mercs István, a gimnázium magyartanára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában