Nyíregyháza

2024.04.15. 14:24

Mindegy, hogy Sóstó vagy Szigliget, az élmény a lényeg!

A nyíregyházi önkormányzat nyári napközis táboraiban az idén több mint 1600 általános iskolás diák vehet részt.

Csáki Alexandra

Forrás: Fotók: Sipeki Péter

Közeleg a pillanat, amikor az a bizonyos iskolai csengő a nyári szünet kezdetét jelzi. A vakációhoz gyermekként hozzátartozik az emlékgyűjtés, a barátkozás és a közös szalonnasütés, amit képzeletbeli bakancslistájukon mind kipipálhatnak egy helyen: a táborokban. A nyíregyházi önkormányzat nyári napközis táboraiban az idén több mint 1600 általános iskolás diák vehet részt és szerezhet életre szóló élményeket.

Az első ingyenes

– Nyolc hét alatt összesen 27 turnust indítunk a már megszokott helyszíneken, tehát a múzeumfaluban, a Kisvakond táborban, az Arany János Gimnáziumban, a Futurobi Ökojátszóházban és a Digitális Tudásközpontban – ismertette hétfői sajtótájékoztatóján Jászai Menyhért alpolgármester. Kifejtette: egy turnus minden nyíregyházi lakcímkártyával rendelkező és a vármegyeszékhelyen iskolába járó diák számára ingyenes. Az étkezés térítési díja 10 ezer forint, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők, valamint nevelt gyermek esetében azonban ettől eltekintenek, míg a nagycsaládosok, illetve tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevelők esetében ez az összeg a felére csökken.

– Természetesen, ha van lehetőség, több hetet is eltölthetnek a táborokban a tanulók. Az első, igyenes turnus után minden további önköltsége 35 ezer forint. Összehasonlítva más táborokkal, azt gondolom, ez egy reális ár – jegyezte meg Nyíregyháza alpolgármestere, majd hozzáfűzte: az idén is igényelhetnek buszos szállítást a szülők turnusonként 5000 forintért. Két járat indul, egy a vasútállomásról, a másik az örökösföldi buszvégállomásról, és elsősorban a sóstói helyszíneket célozza meg.

– Hétfőn minden iskola megkapta a jelentkezési lapot és a részletes tájékoztatást, így a szülők már érdeklődhetnek, minden fontos információ a rendelkezésükre áll – mondta zárásként Jászai Menyhért.

Népszerű a szigligeti üdülő

– A nyíregyházi önkormányzat szigligeti gyermektáborában az idén tíz turnusban táborozhatnak a gyerekek június 23-ától, de az elő- és utószezonban is lesznek vendégeink – vette át a szót dr. Hudákné Fábián Nóra szakmai koordinátor.

– A főszezonban a nyíregyházi általános iskolások, a gyakorló, az egyházi és a 6 osztályos gimnáziumokban tanuló gyerekek táborozhatnak a szigligeti üdülőben, turnusonként 88 diák. A programokat úgy állítottuk össze, hogy ne húzhassa keresztül a terveinket a rossz idő. Nagyon népszerű a tábor, az intézményekben lassan lezárul a jelentkezés, a gyerekeket hat iskolai pedagógus kíséri majd, valamint én, akik végig ott lesz velük az üdülőben, az oda- és hazaúton, a kirándulásokon – magyarázta a táborvezető, s hozzátette: a tavalyihoz képest ebben az évben sajnos egy turnussal kevesebbet indítanak, mert később kezdődik a nyári szünet.

– A szülők a NyírVV-nél fizethetik be a részvételi díjat, ami 2024-ben is 46 ezer forint. Ebben benne van a gyerekek napi három étkezése, az utazási költségek, a belépőjegyek ára. Az önkormányzat 10 ezer forintos támogatást nyújt az arra jogosultaknak, a megfelelő papírokat április 19-éig lehet leadni az iskolák kapcsolattartó vagy táboroztató pedagógusainál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában