Nyírbéltek

2024.04.25. 08:43

Nyírbéltek új büszkesége

Korszerűsítik a közösségi házat, látványosan megújul az épület.

L. Tóth Lajos

Bagdi Sándor polgármester

Fotó: Bakos Zsolt

A nyírbélteki önkormányzat a Terület és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban több mint 188 millió forint ráfordításból újítja fel és korszerűsíti a közösségi házat. Lecserélik az ablakokat, hőszigetelik a külső falat és a padlásfödémet, napelemet telepítenek és modern fűtési rendszert alakítanak ki. 

– Azért is van igény az épület energetikai fejlesztésére, mivel az intézményt folyamatosan használja a lakosság, az újítással biztosított lesz a költséghatékony működtetés – mondta Bagdi Sándor polgármester. Hozzátette: – Az önkormányzat alapvető célja ezzel a beruházással az, hogy a települési infrastruktúra fejlesztésével, a közszolgáltatások színvonalának emelésével javítsa nagyközségünk polgárainak életminőségét. Ebben a törekvésünkben számítunk az itt működő vállalkozásoknak, a civil szervezeteknek és az itt érdekelt közszolgáltatóknak és az önkormányzati intézmények minden munkatársának aktív részvételére, együttműködésére a helyi lakosokkal együtt. 

Dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy Nyírbéltek az elmúlt európai uniós ciklusban közel 700 milliós pályázati forrásban részesült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában