Fehérgyarmat

2024.04.24. 08:00

Sportnap Fehérgyarmaton

A rendezvény célja az volt, hogy minél többen megszeressék a tudatos minőségi életet.

Fecske László

Gacsó Jánosné megmozgatta az érdeklődőket egy kis tornával

Fotó: a szerző

Igen komolyan veszi a helyes, egészséges életmód és a testmozgás fontosságára való felhívást a fehérgyarmati Minőségi Életért Egyesület, ami néhány évvel ezelőtt alakult meg Fehérgyarmaton. 
A civil szervezet gyakran szervez különféle foglalkozásokat, amelyekre minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak. Az egyesület fő célja, hogy minél többen megszeressék a tudatos minőségi életet úgy egyéni, mint társadalmi szinten.

Fontos a prevenció 

A közelmúltban az egészség világnapja alkalmából „I. Egészségnap – Mozdulj, Fehérgyarmat!” címszóval a Kisvárdai Szakképzési Centrum fenntartásában lévő sportcsarnokban az önkormányzat támogatásával rendeztek egy nagyszabású egészségmegőrző napot, ahol színes programok várták az érdeklődőket. 

− A prevenciós jellegen volt a fő hangsúly, valamint azon, hogy a helyi „egészségben utazó” vállalkozókat megszólítsuk, bemutatkozzanak, és segítsük őket a vállalkozásukban. Az egész napos rendezvény ideje alatt lehetőség volt tornázni, vérnyomást és vércukrot mérni – mondta el érdeklődésünkre Simonné Lázár Katalin, a Minőségi Életért Egyesület vezetője. A gyermekeket az épület bejáratánál ugrálóvár várta, az előtérben pedig lehetőség volt színezésre, rajzolásra és csillámtetoválás készítésére is.

Adománygyűjtés is volt 

Mindezek mellett az egyesület adománygyűjtést is szervezett, a felajánlásokkal a helyi Szociális Központot támogatták, ahol foglalkoznak a demencia-megelőzéssel is. A nap végén értékes ajándékot sorsoltak ki, majd egy vidám örömtánccal zárult a rendezvény. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában