Szabolcs-Szatmár-Bereg

2024.04.02. 13:01

TeSzedd!: már lehet jelentkezni az idei akcióra

Tizenkettedik alkalommal indul útjára az ország legnagyobb szemétszedési programja.

Csáki Alexandra

Az önkéntesek április 15-éig regisztrálhatnak a szelektalok.hu oldalon az eseményre, melynek során megtisztítják a szűkebb-tágabb környezetüket a környezetkárosító és a tájképet is romboló, illegálisan elhelyezett szeméttől. Tavaly országszerte összesen 2200 helyszínen, közel 1800 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a TeSzedd! programban részt vevő családok, iskolai közösségek, civil szervezetek.

Az akció a Föld napján, április 22-én indul és 28-áig tart. Az akcióban gyűjthető bármi, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető, így legfőképpen a háztartási jellegű hulladékok. Amennyiben például építési-bontási hulladékot, gyógyszereket, elektromos és elektronikai berendezéseket, gumiabroncsot, bútorokat, biohulladékot találnak, arról értesíteniük kell az illetékes önkormányzatot, de be lehet jelenteni a HulladékRadar applikáción keresztül is. A hulladék elszállításáról és a gyűjtéshez szükséges eszközökról – zsákok, kesztyűk – az Energiaügyi Minisztérium támogatásával a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. gondoskodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában