Filmvetítés

2024.05.21. 09:47

"Köszönjük Magyarország!"

Tarnavölgyi Gergely

Forrás: Illusztráció: Unsplash

Filmvetítésre került sor a napokban a Szent Athanáz Hittudományi Főiskolán. Az 1945-48 között dúló görög polgárháború elől Magyarországra menekülő görögök nehéz sorsával ismerkedhettek meg az érdeklődők. A dokumentumfilmben, melynek címe önmagáért beszél: "Köszönjük Magyarország!", az akkor még gyerek, ma már idős emberek vallottak a nehéz gyermekévekről, valamint a magyar nép szeretetéről, akik befogadták, a keblükre ölelték, és a társadalom értékes tagjaivá tették őket. 

A megható film után lehetőség nyílt beszélgetni dr. Fokasz Nikosz szociológussal, egyetemi tanárral, aki a személyes interjúk történelmi hátterét foglalta össze a filmben. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Hrisztodoulou Konstantinos, a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatának elnöke, Cukalasz Hrisztosz, a MGOÖ alelnöke, a film létrejöttének szorgalmazói: Bozona Irini, a Fővárosi Görög Önkormányzat elnöke, Thomou Zoi, a FGÖ alelnöke is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában