Helyi kultúra

2019.06.13. 12:01

Aranyos vasvárisok Gyulán

A 28. Erkel Diák Ünnepeken, Gyulán a Dunán innen tanuló középiskolások vettek részt, több mint 15 kategóriában mutatta meg tehetségét mintegy ezer résztvevő, köztük a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium színjátszó köre is.

A vasváris diákok irodalmi színpad kategóriában arany minősítést kaptak (a Mikó Gyöngyi és Ferro Csaba vezette színjátszó kör történetében először!) a Rejtély Európában című előadásukkal. A győztes darab Magyar Boglárka (12. a) átirata, amelyet a Valahol Európában című film és az 1998-ban bemutatott musical ihletett. Az egyéni indulók is díjakkal tértek haza: Prekopcsák Janka népdal kategóriában ezüst, Magyar Boglárka önálló irodalmi alkotás kategóriában arany minősítést kapott, s elnyerte az Előretolt Helyőrség Íróakadémia arany fokozatú különdíját is. A különdíjas Ács Vanessza a gálán állhatott a közönség elé. A 9. a színjátszói – Tarné Pásztor Nikoletta vezetésével – szintén bemutatkoztak a gyulai fesztiválon.

- Szakács Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában